Laster neste case...

Festningen

Utsikt og matopplevelse som tar pusten fra deg

Full festning siden åpningen

Det tidligere fengselet på Akershus Festning er forvandlet til Festningen Restaurant. Fursetgruppen, som står bak konseptet, så et stort potensial i bygningen, beliggenheten, historien og den unike utsikten. Identiteten vi har skapt reflekterer kombinasjonen av det historiske og det kontemporære.

 

 

På Festningen nyter du rustikk franskinspirert brasserimat i sjarmerende og historiske omgivelser. Dette gjenspeiles også i det visuelle konseptet.

Det visuelle konseptet er basert på et kryss eller festningspunkt. Krysset har referanser til symbolet for spisested (kniv og gaffel i kryss), militær heraldikk samt detaljer i bygningen (i gitteret foran vinduene og festene til takplatene). Krysset brukes alene som i logoen og satt sammen som et mønster.

Vi har valgt fonten Raisonne Demibold, en rustikk, sjarmerende og ujålete skrifttype. Fargepalletten med fersken og sort er inspirert av hvitkalket mur, smijern og kobberkjeler. Kobberstikkillustrasjoner har motiver fra mat, kjøkkenredskaper og bestikk og binder sammen fengsel og følelsen av luksus.